Bojasil

Bojasil®
BojaSil® korszerű, speciális ökológiai szervetlen kötő,  tömítő és kiegészítő  silikát-puzzolán színanyag. Bármely felületen alkalmazható, ahol a páraátengedő hatást és egészséges mikroklímát szeretnénk elérni.

Tulajdonságai
BojaSil® műanyag edényben, alkalmazásra kész állapotban érkezik a felhasználóhoz. A kívánt viszkozitás eléréséért a         «P alapozót» használjuk.

Felhasználása
BojaSil® eredményesen alkalmazható bel- és kültéri felületeknél, homlokzatoknál. Nem alkalmazható fa, préselt pozdorja, gips, PVC, olajos és lakk alapfelületek esetében.

Alkalmazása
BojaSil® a falfelületre felvihető hengerrel, ecsettel és permetszerűen. 3-5 óra múlva tapintásra már száraznak tűnik a festett felület. De a teljes, mélyfelületi száradás 12 óra múlva következik be, és ennyi idő eltelte után vihető fel az újabb színréteg. 24 óra elteltével a festett felület már nem oldódik a víz hatására, és ellenállóvá válik a külső atmoszferikus hatásoknak.
Az anyaghasználat 0.5 és 1kg/m² között ingadozik az alapozóréteg minőségétől függően. A munkálatok befejeztével a szerszámok vízzel könnyen tisztíthatóak.
A munkálatok idején a javasolt alsó- és felső hőmérséklethatárt +8 °C és 35°C ne lépjük túl, a levegő páratartaloma 80 % alatti kell, hogy legyen.

Szavatosság
12 hónap ha nem térünk el a tárolóhelységben az 5 és 30°C közötti hőmérséklettől, illetve a teméket védjük a direkt napsütéstől és a fagytól.