Fobosil

Fobosil
A FoboSil speciális szervetlen kötő- és segédanyagok egysége.

Tulajdonságai
FoboSil könnyen rávihető az alapozóra, melyhez jól kötődik és a páraátengedő készséget nem gátolja. Száradását követően nem oldódik vízben és ellenáll a különféle erőteljes atmoszférikus hatásoknak.

Felhasználása
FoboSil kiválóan alkalmazható vízlepergető képességéből adódóan ásványalapanyagok, homlokzatok, falak, kövek, műemlékek védelmére. A kezelt felület tartósan védetté válik az atmoszférikus szennyeződésektől, a SO2, CO2, füst, savas eső és egyebektől. Midemellett az UV sugárzásnak is ellenáll, megtartja alaptulajdonságait.

Alkalmazása
FoboSil a kiválasztott felületre felvihető hengerrel, ecsettel és permetszerűen. 12 óra teljes száradási időt kell biztosítanunk a FoboSil-nak.
A munkálatok idején a javasolt alsó- és felső hőmérséklethatárt +8 °C és 35°C ne lépjük túl, a levegő páratartaloma 80 % alatti kell, hogy legyen.
Az anyaghasználat 0.5 és 1kg/m² között ingadozik az alapozóréteg minőségétől függően. A munkálatok befejeztével a szerszámok vízzel könnyen tisztíthatóak.

Szavatosság
12 hónap ha nem térünk el a tárolóhelységben az 5 és 30°C közötti hőmérséklettől, illetve a teméket védjük a direkt napsütéstől és a fagytól.