Hidrosil

Hidrosil
HidroSil® az épület szanálására szolgáló speciális vakolat, mely a nedves falak tartós kiszárítására szolgál. Egyaránt alkalmazható a téglafalak, a betonblokkfalak és a vertfal esetében. A belgrádi anyagtesztelő intézet  VHM-692/07 - 2007.1O.4. atesztszámával rendelkezik

Tulajdonságai
HidroSil® különleges anyagösszetétele és adalékanyagai együttesen kivezetik a kapiláris nedvességet a falból a fal felületére, ahol páraként elpárolog a beltérben.

Felhasználása
HidroSil® tartós megoldás a nedves falak esetében legyen szó téglafalról, betonból öntött blokkfalakról vagy vertfalról.

Alkalmazása
A látható nedvesedés felett fél méterig teljes egészében meg kell tisztítani a falat a régi maltertól, és a téglafugákat is jelentősen ki kell tisztítani. A használati utasítás alapján elkészíteni a HidroSil® -t és durván fanglizással felvinni símítás nélkül. Kerülni kell az erős napot, a szeles időt, a +8° C fok alatti hőmérsékletet és az esős, párás(>70 % pára) időszakot.     A glettelés előtt hagyni kell teljesen megszáradni. Erre a rétegre kizárólag csak a GletaSil® szilikát-puzzolán glettet lehet rávinni, mert csak e kombinációval érhető el a páraátengedő képesség! Ez kiemelten fontos!

Mindkét termék összhangot képez egymással és együttesen hatnak a falak tartós kiszárítására. Bármely más gletanyag (még az akril kötőanyagú szilikát glet is) zárt filmréteget képeznek, melyek nem engedik át a párát és a feszültség hatására megtörik a filmréteg, megrepedzik majd lehámlik. A mi eredeti szilikát-puzzolán termékeink közül egyik sem tartalmaz páraátnemengedő szerves kötőanyag összetevőt.

Ezt azért hangsúlyozzuk, mert a szerves anyagok a külső tényezők (különösen az UV-sugarak) hatásátra, felbomlik a kötőszerkezetük, veszítik funkcionalitásukat, megrepedezik és lehámlik filmrétegük.

A tartósan száraz falakat csak a két megnevezett anyag (glet és festék) kombinációja szolgálja.

Szavatosság
12 hónap ha nem térünk el a tárolóhelységben az 5 és 30°C  közötti hőmérséklettől, illetve védjük a terméket a direkt napsütéstől és a fagytól.